Scroll Top

Πώς να διαλέξω στρώμα και μαξιλάρι;

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΣΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΑΞΙΛΑΡΙ

Πριν διαλέξω στρώμα ή μαξιλάρι να θυμηθώ να:

  1. Ακούσω τις ανάγκες του σώματός μου.
  2. Να τα δοκιμάσω, ξαπλώνοντας σε αυτά στις βασικές θέσεις του ύπνου μου ( ανάσκελα-στο πλάι-μπρούμητα)
  3. Να ενημερωθώ για τα υλικά κατασκευής τους.

! Προτιμώ τα φυσικά υλικά. Αποφεύγω τα πετρελαιοπαράγωγα ή υλικά που τρίβουν και βγάζουν σκόνη.

 

Tips για την επιλογή του στρώματος που σου ταιριάζει.

 

  1. Ξάπλωσε όλο το σώμα σου πάνω στο στρώμα
  2. Γύρισε σε πλαϊνή θέση, δώσε λίγο χρόνο και αξιολόγησε τη πίεση που ασκείται στα ευαίσθητα σημεία ( γοφούς, μέση, ώμοι). Η πίεση πρέπει να είναι τόση, ώστε να μην είναι ενοχλητική αλλά και να νιώθουμε ότι υποστηρίζει το σώμα μας.
  3. Ζήτα τη βοήθεια είτε των οικείων σου, είτε του πωλητή, να σου διαβεβαιώσει ότι στη πλαϊνή θέση, η σπονδυλική στήλη είτε βρίσκεται σε ευθεία γραμμή, είτε ακολουθεί ομαλά την καμπύλη του σώματος.

 

 

Tips για την επιλογή του μαξιλαριού που σου ταιριάζει:

  1. Κοιμάσαι μπρούμητα; Τότε χρειάζεσαι ένα μαλακό μαξιλάρι, να βουλιάζει εύκολα για να ευθυγραμμίζεται η σπονδυλική στήλη.
  2. Κοιμάσαι ανάσκελα; Τότε χρειάζεσαι μαξιλάρι memory foam μέτριας στήριξης. Προσαρμόζεται στην καμπύλη του αυχένα, τον ξεκουράζει σωστά με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται αυχενικοί πόνοι και πονοκέφαλοι.
  3. Κοιμάσαι στο πλάι; Ένα σκληρό μαξιλάρι θα καλύψει τη διαφορά ύψους που δημιουργείται από την παρεμβολή του ώμου. Πιθανόν το πιο κατάλληλο μαξιλάρι γι’αυτή τη περίπτωση να είναι το βαμβακερό Comforel , που περιέχει ίνες σιλικόνης και προσφέρουν την ανάλογη στήριξη.
  4. Δεν έχεις συγκεκριμένη θέση ύπνου; Τότε η πιο ασφαλής επιλογή είναι τα μαξιλάρια memory ( προσοχή στην ποιότητα), που λειτουργούν ανάλογα με την πίεση που τους ασκείται.

 

Δεν σε κάλυψα; Έχεις απορίες;

Μη διστάσεις. Ρώτησέ μας και θα λάβεις σύντομα απάντηση από τους ειδικούς