Scroll Top

Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

Τα βρέφη αφιερώνουν πολλές ώρες τις ημέρας τους στον ύπνο. Είναι μια ασυνείδητη βιολογική ανάγκη, καθώς μέσω του ύπνου τα βρέφη αναπτύσσουν τις εγκεφαλικές και όχι μόνο λειτουργίες τους. Ο ύπνος και η τροφή μπαίνουν στην ίδια εξίσωση και σαφώς όσο μεγαλώνουν οι ανάγκες μεταλλάσσονται. Γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή τόσο του κατάλληλου συστήματος ύπνου τους όσο και στο περιβάλλον ύπνου που θα δημιουργήσουμε στο δωμάτιό τους.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Το στρώμα του μωρού μας θα πρέπει να πληροί ορισμένες προδιαγραφές για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σίγουροι ότι έχουμε κάνει σωστή επιλογή.

  1. Θα πρέπει το στρώμα να είναι ελαφρύ, ώστε να μας διευκολύνει στο στρώσιμο των σεντονιών.
  2. Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά που δεν τρίβουν και δεν βγάζουν σκόνη με τη πάροδο του χρόνου. Επίσης τα φυσικά υλικά δεν βγάζουν τοξικές μυρωδιές που εμποδίζουν την ομαλή έκβαση του ύπνου και δυσχεραίνουν την αναπνοή.
  3. Το ύφασμα του στρώματος θα πρέπει να είναι υπό αλλεργικό, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό περιεκτικότητας σε βαμβάκι και με την ειδική επεξεργασία αντιπλίνινγκ που το προστατεύει από τριβές και φθορές.
  4. Όσον αφορά στον πυρήνα του στρώματος έχουμε δύο βασικές επιλογές. Πρώτον τον πυρήνα στρώματος από υψηλής ποιότητας αφρώδη υλικά που προσφέρουν στήριξη και άνεση.Δεύτερον τον ορθοπεδικό πυρήνα στρώματος με micro bοnnel  ελατήρια που προσφέρουν σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης και προσαρμόζεται στην αλλαγή της σωματοδομής του μωρού μας καθώς μεγαλώνει.

         Η επιλογή εξαρτάται από τον τύπο κρεβατιού ή κούνιας που έχουμε επιλέξει, δηλαδή αν μας καλύπτει μόνο για τους πρώτους μήνες του                 μωρού μας, ή για τον πρώτο χρόνο ή προσαρμόζεται για να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού μας μέχρι την ολοκλήρωση της προσχολικής             ηλικίας.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΝΟΥ

Ένα ήρεμο περιβάλλον ύπνου σίγουρα συμβάλλει και στην αύξηση των ωρών που κοιμάται το μωρό μας αλλά και την ποιότητα  του ύπνου του, ώστε να ξυπνάει ξεκούραστο και ήρεμο.

Τα απαλά και γήινα χρώματα στους τοίχους και στα υφάσματα του δωματίου, ο χαμηλός και ζεστός φωτισμός, η απαλή μουσική και η σωστή θερμοκρασία είναι μερικά από τα βασικά συστατικά για ένα υγιές και ήρεμο χώρο ύπνου.

! ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ…

Οι παραπάνω πρακτικές καλό θα ήταν να εφαρμόζονται και στο δικό σου υπνοδωμάτιο. Όσο ανάγκη έχει το μωρό μας για ύπνο, άλλη τόση έχουμε και οι γονείς. Οι ώρες ύπνου των γονιών είναι ελάχιστες, τουλάχιστον ας είναι ποιοτικές και όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστες.

Φρόντισε τον εαυτό σου για να μπορείς να φροντίσεις και το μωρό σου.

 

Δέ σε καλύψαμε; Έχεις απορίες;

Μη διστάσεις. Ρώτησέ μας και θα λάβεις σύντομα απάντηση απο τους ειδικούς.