Scroll Top

Ανατομικό ή Ορθοπεδικό Στρώμα;

medium-shot-woman-posing-with-question-marks

Ανατομικό ή Ορθοπεδικό Στρώμα

Τι να διαλέξω;

Ένας από τους πιο συνήθεις προβληματισμούς μας όταν ερευνούμε την αγορά στρώματος είναι το δίλημμα ανάμεσα σε ανατομικό και ορθοπεδικό στρώμα. Δημιουργούνται έτσι τα εξής ερωτηματικά:

-Τι σημαίνει ανατομικό και τι ορθοπεδικό στρώμα;

-Ποιο από τα δυο είναι κατάλληλο για εμένα

 

Τι σημαίνει Ανατομικό Στρώμα;

Το ανατομικό στρώμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσαρμόζεται στη φυσιολογία του σώματος, παρέχοντας άνεση και στήριξη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι διαφορετικές ζώνες σκληρότητας υποστηρίζουν εκείνα τα σημεία του σώματος που ασκείται η μεγαλύτερη πίεση κατά τη διάρκεια του ύπνου όπως, οι γοφοί,, οι ώμοι, η μέση και ο αυχένας.

 

Τα ανατομικά στρώματα περιλαμβάνουν ανεξάρτητα ελατήρια (pocket springs) και υλικά, όπως αφρό, λατέξ, αφρό μνήμης, και μπορεί να διαφέρουν ως προς τη σκληρότητά τους. Η επιλογή του ανατομικού στρώματος εξαρτάται κατά βάση από τις ανάγκες του σώματός μας αλλά και από  τις προσωπικές μας προτιμήσεις.

TIP! Ένα καλό ανατομικό στρώμα μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη πονοκεφάλων, πονοκαταβολών στη μέση και την πλάτη, και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, καθώς προσφέρει στήριξη στο σώμα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

 

 

Τι σημαίνει ορθοπεδικό στρώμα;

Το ορθοπεδικό στρώμα σχεδιάζεται ειδικά για να παρέχει στήριξη και ανακούφιση από προβλήματα ορθοπεδικής φύσης, όπως πόνο στη μέση, στην πλάτη ή στους ώμους. Αυτά τα στρώματα σχεδιάζονται για να προσφέρουν σωστή στήριξη στη σπονδυλική στήλη και τους μυς κατά τη διάρκεια του ύπνου, βοηθώντας έτσι στη μείωση της πίεσης στο σώμα και την ανακούφιση από τυχόν πόνους.

Τα ορθοπεδικά στρώματα περιλαμβάνουν κλασικά ελατήρια (bonnel springs) και υλικά, όπως αφρό, λατέξ, αφρό μνήμης κ.α Η επιλογή του ορθοπεδικού στρώματος εξαρτάται από τις ατομικές ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου, καθώς και από τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

TIP! Ένα καλό ορθοπεδικό στρώμα πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες του σώματός σας, ώστε να απολαμβάνετε ένα άνετο και υγιεινό ύπνο. Επίσης καλό είναι να συμβουλευτείτε τον ορθοπεδικό γιατρό σας ή έναν επαγγελματία του ύπνου.

 

Ποιο είναι κατάλληλο για εμένα;

Η επιλογή του κατάλληλου στρώματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αλλά οι δύο βασικότεροι που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη πιο σωστή επιλογή είναι:

  1. Σωματική δομή: Το βάρος, η ύψος και η σωματική δομή σας παίζουν ρόλο στην επιλογή του στρώματος. Πιο βαριά άτομα μπορεί να χρειάζονται στρώματα που προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη.
  2. Προβλήματα υγείας: Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως πόνο στη μέση, προβλήματα στη σπονδυλική στήλη ή αλλεργίες, η επιλογή του στρώματος μπορεί να πρέπει να λαμβάνει υπόψη αυτές τις ανάγκες.

TIP! Για να βρείτε το κατάλληλο στρώμα, συνίσταται να δοκιμάσετε διάφορα μοντέλα και να συμβουλευτείτε επαγγελματία στον τομέα του ύπνου. Είναι σημαντικό να επενδύσετε σε ένα στρώμα που θα παρέχει τη σωστή στήριξη και άνεση, καθώς ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία και την ευεξία σας.

 

Δεν σε κάλυψα; Έχεις απορίες;

Μη διστάσεις. Ρώτησέ μας και θα λάβεις σύντομα απάντηση από τους ειδικούς.