Scroll Top

ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

ΥΠΝΟΣ- ΔΙΑΤΑΡΧΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

 

Παίζει ρόλο η διατροφή στον ύπνο ή ο ύπνος στη διατροφή; Ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει πολύ και φυσικά δεν υπάρχει μία απόλυτη και σαφής απάντηση, αφού ο ύπνος και η διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Όπως ο καλός ύπνος μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας ώστε να μην έχει ανάγκη από υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή, έτσι μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι άνθρωποι που κοιμούνται λίγες ώρες >7 , έχουν βλαβερές διατροφικές συνήθειες. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κουρασμένος οργανισμός έχει περισσότερη ανάγκη από λιπαρές τροφές για να ανταπεξέλθει στις λειτουργίες του αλλά και στην απαιτητική καθημερινότητα.

Φυσικά η σχέση ύπνου και διατροφής δημιουργεί ένα κυκλικό σχήμα κατά το οποίο συμβαίνει το εξής. Η έλλειψη ύπνου ή ο ταραγμένος ύπνος οδηγεί σε επιβλαβείς διατροφικές συνήθειες αλλά και οι επιβλαβείς διατροφή οδηγεί σε ταραγμένο ή λιγοστό ύπνο. Έχει αποδειχτεί ότι ορισμένα τρόφιμα και ποτά ( όπως η καφεΐνη) έχουν τέτοια αποτελέσματα.

Ένας τέτοιος δυσλειτουργικός κύκλος οδηγεί σε αύξηση σωματικού βάρους ή σε δυσκολία απώλειας αυτού, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Συνεπώς η διατήρηση ενός υγιούς κύκλου ύπνου μπορεί να οδηγήσει στη διατήρηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, ενώ μια υγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Σαφώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτε δεν είναι απόλυτο και μονοδιάστατο. Η διατροφή και ο ύπνος είναι δύο βασικά κεφάλαια στην καθημερινότητα μας και πολλές φορές χρειάζεται η συμβουλή και η υποστήριξη από τους ειδικούς υγείας ή ειδικούς στην ξεκούραση.

Στη LIFE STROM φροντίζουμε να παρέχουμε συστήματα ύπνου για κάθε τύπο σώματος είτε έχει αυξημένο βάρος είτε όχι.

Για παράδειγμα σε ανθρώπους με αυξημένο σωματικό βάρος προτείνουμε τη χρήση ενισχυμένων  ορθοπεδικών στρωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι στρώματα που περιέχουν MINI BONNEL SPRINGS στον πυρήνα και πλούσια γέμιση σε αφρώδη υλικά υψηλής ποιότητας, είναι κατάλληλα να υποστηρίξουν σωστά τη σπονδυλική στήλη ενώ παράλληλα να προσφέρουν αίσθηση μαλακότητας και άνεσης, χωρίς να βουλιάζουν, που είναι απαραίτητα στην ξεκούραση και στον καλό και ποιοτικό ύπνο.

Από την άλλη πλευρά σε ανθρώπους με μη αυξημένο σωματικό βάρος λαμβάνουμε υπόψη άλλους παράγοντες όπως τι δουλειά κάνουν, αν υπάρχουν μυοσκελετικά προβλήματα, αν συντρέχουν λόγοι υγείας όπως χειρουργεία κ.α και προτείνουμε ανάλογα το κατάλληλο στρώμα για την περίσταση.

 

 

 

Δέ σε καλύψαμε; Έχεις απορίες;

Μη διστάσεις. Ρώτησέ μας και θα λάβεις σύντομα απάντηση απο τους ειδικούς.